over de kunstenaar Gijs Weehuizen

Gijs Weehuizen is autodidact. In 2010 is hij begonnen digitaal te fotograferen en heeft hij zich na een paar jaar gericht op het fotograferen van stillevens en bloemen. Analoog fotograferen kwam weer in beeld toen hij een analoge camera en wat fotorolletjes kreeg van vrienden. Al gauw ontwikkelde hij de rolletjes weer zelf en vond Gijs weer een doka waar hij kon werken. Gijs fotografeert analoog met zijn klein beeld camera’s vooral op straat. Hij probeert, op enkele uitzonderingen na, te vermijden dat er mensen op zijn foto’s staan. Met analoge midden formaat camera’s fotografeert hij in de studio vooral stillevens maar soms ook mensen. Inmiddels heeft Gijs zich toegelegd op het maken van collages in Photoshop van gedeeltes van foto’s uit zijn archief van eigen werk.
Gijs heeft naast zijn werk als fotograaf, een jaar of acht als interieurfotograaf voor makelaars gewerkt en werkt nu ook als webdesigner met Wordpress.

werk


Gijs zijn werk bestaat zowel uit series als uit op zichzelf staand werk. Voorbeeld van een serie is de serie Natuur en Techniek, waarin de verlangde synthese tussen de beiden wordt verbeeld.
De straatfotografie bestaat uit op zichzelf staande foto’s en analoge straatfoto’s.

opleiding


1979 t/m 1980 Willem de Kooning academie te Rotterdam.
1985 t/m 1987 Propedeuse Engels en Algemene Literatuurwetenschappen te Leiden.

exposities


2014 Expositie van 1 dag in het Cobra Museum, Amstelveen
2015 Expositie Outsiderskunst Galerie de Bovenkamer, Helden
2016 Expositie Kunstkelder, Haarlem
2017 Expositie Amsterdam Artspace, Amsterdam
2018 Expositie Bij Loes, Rotterdam
2018 Expositie The Gallery, Amsterdam
2019 Null, kunstbeurs, Amersfoort
2021 Expositie kunstRUIM, Amsterdam

werk van Gijs Weehuizen

NDSM werf
Blue Monday
Stilleven met Erlenmeyer
Oosterdokstraat