over de kunstenaar Martin Visser

‘Mijn zoektocht op het creatieve en artistieke vlak is een studie van vorm en van kleurcontrast dat vorm oplevert, een studie van positionering van elementaire vormen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van het “open doek”. Eigenlijk zijn al mijn geabstraheerde figuren opgebouwd uit de grondvormen: rechthoek, cirkel (veelhoek) en driehoek. Een lijn of vlak komt tot stand door contrast tussen kleuren. De werkelijkheid van vormen is een spel van contrasten.’

Martin Visser

Martin Visser werkt in een modern-grafische stijl, die leidt tot geabstraheerde figuratieve schilderijen. Visser zoekt in zijn werken op een herkenbare wijze naar de essentie van een onderwerp. Hij gaat uit van een onderwerp dat in abstracte beeldelementen ook herkenbaar blijft. Die essentiële herkenbaarheid kan liggen in architectuur, mensen of landschap.

In de serie schilderijen in de collectie van Beeldend Gesproken heeft hij op een geometrische wijze eenvoud van vorm en speelsheid van kleurcontrasten uitgebeeld. Onderliggende principes worden in zijn half-abstracte werk zichtbaar gemaakt met eenvoudige figuren en kleuren, ritmes en contrasten.

bekijk het kunstenaars-cv van Martin Visser

Martin Visser (Velsen, 1962) heeft cursussen glas-in-lood gevolgd aan de Volksuniversiteit te Amsterdam, later aangevuld met een cursus brandschilderen bij atelier Birkhoff te Amsterdam. Visser woont en werkt in Amsterdam.

exposities

2004 – Open Atelierroute Amsterdam-Noord, atelier Huub van Meerwijk
2003 – Galerie Kis, Amsterdam
2003 – Galerie Kis, Amsterdam
2001 – Open Atelierroute Amsterdam-Noord, atelier Huub van Meerwijk.

werk van Martin Visser

Bouwjaar terreurpreventie ^
Our house ^
The white house ^