over de kunstenaar Steven van den Broeke

Steven van den Broeke is een veelzijdig kunstenaar. Hij werkt in diverse stijlen en technieken. Zijn beeldend werk is veelal figuratief van aard. Van den Broeke beheerst veel technieken (olie- en acrylverf, airbrush, collages, aquarel, etsen, zeefdruk, brons) en werkt zowel twee- als drie-dimensionaal. Zijn voorkeur gaat uit naar olieverf. De mens staat vaak centraal, meestal in combinatie met zijn interesse voor verschillende culturen. Van den Broeke laat zich veelal inspireren door foto's. Het gaat hem om de beleving van het beeld. Hij kan niets met de stelling dat kunst moet choqueren. Hij vindt dat een kunstwerk moet bijdragen aan het welbevinden van de mens.

opleiding


Steven van den Broeke (Haarlem, 1957) heeft gestudeerd aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten, Amsterdam (één jaar), aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam (d'Witte Lelie), de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht (Grafische Vormgeving) en aan de Hogeschool van Amsterdam (Lerarenopleiding Tekenen). Van den Broeke woont en werkt in Haarlem.

exposities


2010 – ‘Walter Bosman, Steven van den Broeke, H.F. van Steensel’ (tentoonstelling in het kader van het derde internationale Madness & Arts Festival), bibliotheek Haarlem
2009 – ‘Meesterlijk Gesproken’, De Kloostergangen, Haarlem (werk uit de collectie van kunstuitleen Beeldend Gesproken, Amsterdam)
2006 – Museum Het Dolhuys, Haarlem (installaties)
1998 – Vishal, Haarlem
1996 – Kunstuitleen Beeldend Gesproken, Bloemendaal

Steven van den Broeke

werk van Steven van den Broeke

Japanse Barbie
Bloesem ^
Mijn geheim
Spetters I