over de kunstenaar Helen Roeten

“Schilderen en tekenen helpt mij om geestelijk stabiel en gezond te blijven”

Helen Roeten is al meer dan dertig jaar kunstenaar.
Na een lerarenopleiding tekenen vertrok zij voor drie jaar naar Italië, om daar bij verschillende kunstenaars in de leer te gaan. 

Werk

Helen viert in haar kunst de vrouw. In haar schilderijen is het vrouwelijk naakt het hoofdthema. Kleurrijke, trotse en sensuele vrouwen.
Met natuurmotieven versiert zij het vrouwenlichaam. Met gouden en zilveren symbolen probeert zij de ziel van de geschilderde vrouwen te laten zien, waarbij zij gebruik maakt van inkt, ecoline, pastel en acrylverf. Vaak ook mengt zij verschillende materialen om meer structuur te krijgen. Naast tekeningen en schilderijen, bewerkt zij ook borden en kopjes met porseleinstift en beschildert zij schoenen en kleding. Dit doet zij ook in opdracht. Recent is het beschilderen van etalage- poppen en sculpturen favoriet en doet zij aan live bodypainting met acrylverf.

Exposities

Helen heeft vele exposities op haar naam staan. Momenteel hangt haar kunst in het Versi Museum van Korea, The Living Museum New York en The Living Museum Zwitserland en Nederland. Verder is haar werk te vinden in privécollecties in Italië, Frankrijk, Amerika , Canada, Zweden en Nederland.

dec.2019/febr.2020 – Groepsexpositie Bloosdoos, galerie Atelier Herenplaats, Rotterdam

werk van Helen Roeten

Kissed by the sky
Je suis l’Amour
Keep your soul alive
Queen of night