over de kunstenaar Marja van Ramshorst

De thema’s die Marja van Ramshorst gebruikt voor haar werk zijn heel verschillend. Zo zijn ook de bronnen, waar zij uit put en inspiratie opdoet, heel uiteenlopend.

Het werk van Marja van Ramshorst is veelal persoonlijk, een uiting van wat in haar leeft – bron van inspiratie is in die gevallen haar eigen leven. De vraagstukken die zij tegenkomt, vinden vaak hun weg naar het doek. Zo is religie een thema wat haar veel bezighoudt. Daarnaast is Van Ramshorst steeds weer geraakt door datgene wat geschiedenis laat zien. Dit kan een mens zijn waar het leven zijn sporen op heeft nagelaten, maar net zo goed een oude muur, of een vervallen gebouw. Met name deze interesse in het schone van het oude is terug te vinden in veel van haar werken.

In de serie werken getiteld ‘muraal dichtbij’, die zich bevindt in de collectie van kunstuitleen Beeldend Gesproken, is de belangstelling voor oude gebouwen terug te vinden. Maar anders dan haar eerdere serie werk gaat het nu niet om het oude zelf, om hier weerslag van te geven, maar om de composities, het kleuren- en lijnenspel. Met name dat lijnenspel heeft geleid tot deze bijzondere serie werken.

Marja van Ramshorst (Nijkerk, 1957) heeft gestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk, België. Van Ramshorst woont en werkt in Eindhoven.

exposities

2008 – Beeldend Gesproken Kunstprijs 2008, Museum Jan van der Togt, Amstelveen
2006-2007 – ‘Ziel en Zaad’, groepstentoonstelling, Huizer Museum, Huizen
2004 – groepsexpositie, Centre Ceramique, Maastricht
2004 – solo-expositie, Kerk, Middelbert
2003 – solo-expositie, Mattheüskerk, Eindhoven

werk van Marja van Ramshorst

Contrast III
Pecunia non olet?
Tears II
Why? (tweeluik)