over de kunstenaar Karel Puhl

Puhl werkt in verschillende technieken en gebruikt vele soorten materialen (gouache, plakkaat, olieverf, acrylverf, aquarel en gemengde technieken). Zijn stijl is over het algemeen abstract. Zijn grafische achtergrond komt tot uiting in de met precisie gestileerde vormen. Ook de techniek doet grafisch aan: de werken zijn opgebouwd uit talloze streepjes. Geduld en precisie kenmerken zijn manier van werken. De kleuren zijn helder en vrolijk. De aandacht verspreid over het hele vlak, de tonen en lijnen nauwkeurig gedoseerd en verdeeld, zo richt Puhl zijn werk in. Ondanks verschillen in techniek en benadering draagt het werk van Karel Puhl een eigen handschrift: speels en beheerst tegelijk. Een goede combinatie van de graficus en de schilder.

Karel Puhl (Den Helder, 1942) heeft gestudeerd aan de Grafische School te Amsterdam. Puhl woont en werkt in Alkmaar. Na een jaar werken in de reclame, koos Karel Puhl voor de vrije schilderkunst.

exposities

2009 ‘Art Against Water’, groepstentoonstelling, diverse locaties Noord-Holland (i.o.v. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)
2006 Bibliotheek Alkmaar
2005 Beeldend Gesproken Kunstprijs 2006, Loods 6, Amsterdam
1998 De Rietschoot, Koedijk

werk van Karel Puhl

Zonder titel 23
Zonder titel 20
Zonder titel 17
Zonder titel 16