over de kunstenaar Rachel Jane McLellan

‘Ik ben emotioneler en eerlijker in mijn werk dan ik wil toegeven omdat het zo diep vanuit mijn ziel komt’.

Rachel Jane McLellan

De schildercollages van Rachel Jane McLellan zijn een uitlaatklep voor haar emoties, emoties die voortkomen uit wensen en dromen. Als ze aan een werk begint, krijgt het langzaam vorm. Haar werk is haar droomwereld. McLellan schildert puur vanuit haar hart.

Rachel medium
bekijk het kunstenaars-cv van Rachel Jane McLellan

McLellan maakt collages op papier. Meestal in series van vijf of meer. Ze gebruikt hiervoor diverse materialen zoals acrylverf, potlood, pen, textiel, stiften, inkt en houtskool. Ze vindt het interessant om te werken met verschillende materialen waardoor het werk spontaner, levendiger en vrolijker wordt. McLellan heeft van jongs af aan de behoefte om de wereld om haar heen mooier te maken. Toen ze jong was verlangde ze ernaar volwassen te zijn. Nu ze volwassen is verlangt ze ernaar terug om een kind te zijn. Haar inspiratie haalt ze uit de onvervulde kinderwensen.

Rachel Jane McLellan (1980, Edinburgh, Schotland) heeft gestudeerd aan het CABK te Zwolle (voorheen Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Kampen). McLellan woont en werkt in Ermelo.

exposities

2011 – Beeldend Gesproken Kunstprijs 2011, groepstentoonstelling Loods 6, Amsterdam
2010 – ‘Bewonderd’, solo-expostite Bibliotheek Oldebroek
2010 – afstudeerexpositie, CABK, Zwolle
2009 – groepstentoonstelling Harderwiekontwerpfabriek, Harderwijk

werk van Rachel Jane McLellan

Composing my big foot in my house
Animals come and go
Heart and stone
Let the good boat flow