over de kunstenaar Karin Lugtigheid

‘Zie het idealiter maar als mijn “draad van Ariadne” die mijn werk markeert. Dat is wel zo vriendelijk verhalend. Eigenlijk ben ik sentimenteel en verwerk ik dat in mijn werk, als troost.’

Karin Lugtigheid

Schilderen is voor Karin Lugtigheid een noodzakelijkheid, een middel om duidelijkheid te scheppen. Haar werk is trefzeker en direct, met een groot gebaar geschilderd. Het grijpt de kijker door zijn gevoeligheid en intimiteit.

Karin medium
bekijk het kunstenaars-cv van Karin Lugtigheid

Karin Lugtigheid (Oldenbroek, 1955) heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag en aan de Rijksacademie, Amsterdam. Lugtigheid woont en werkt in Alkmaar.

Lugtigheid heeft geëxposeerd in de Verenigde Staten, Zweden, Portugal en Engeland. Haar werk was ook te zien op tentoonstellingen in Amsterdam, Den Haag, Laren, Assen en Alkmaar. Diverse dichtbundels en bloemlezingen zijn geïllustreerd met werk van Lugtigheid.

Werk van Karin Lugtigheid is opgenomen in de collectie van:

  • Museum Fodor, Amsterdam (Museum Fodor leeft gedeeltelijk voort als Stedelijk Museum Bureau Amsterdam; de afdeling Amsterdamse zaken van het Stedelijk Museum)
  • Ton Warndorff Gallery, Haarlem
  • Centrum Beeldende Kunst, Amsterdam

prijzen

1981 – Titia Buning – Brongersprijs
1979 – Willem F.C. Uriôtprijs,
1979 – Mirjam Rosa Jacobsenprijs

werk van Karin Lugtigheid

Blauwe maandag
Bloemen
Bo in mand
Bo op zijn best