over de kunstenaar . Kare

 ‘Mijn werk gaat over communicatie en het contact tussen mij en mijn omgeving’.

Kare

De verbeelding van haar belevingswereld, daar draait het om in het werk van Kare. In haar schilderijen zweven mensen tussen grote gelijkvormige vlakken; soms zijn ze ingekaderd, soms zijn er alleen vlakken: het suggereert een verborgen ruimte, geheime kamers, een gedroomde wereld. Afgeleid door de titel probeert de beschouwer het beeld te doorgronden. Dat is niet eenvoudig, want de uitbeelding is vaak even mysterieus als de inhoud. Collagetechniek gecombineerd met een pasteuze, reliëfachtige verflaag geeft haar werk diepte en monumentaliteit.

Kare werkt in diverse stijlen en technieken (zowel figuratief als abstract, in acryl- en olieverf, aquarel en collage). Ze maakt ook etsen.

bekijk het kunstenaars-cv van Kare

Kare (Dordrecht, 1966) heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (oriëntatiejaar) en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag (Monumentale Vormgeving en een postacademische opleiding scenografie). Kare woont en werkt in Den Haag.

Behalve als uitvoerend beeldend kunstenaar is Kare werkzaam als monumentaal-en theatervormgeefster bij diverse projecten, theaters en decor-ontwerpstudio’s.

exposities

2009 – kunstuitleen / galerie Beeldend Gesproken
2005 – groepsexpositie Beeldend Gesproken, Loods 6, Amsterdam
1993 – Herenhuisgalerie, Enkhuizen
1993 – Theaterinstituut, Amsterdam
1992 – Literair-theater Branouil, Den Haag
1992 – Cursief, Enkhuizen

werk van . Kare

Dancing queen
Homeground
Solar Plexus
Lament I