over de kunstenaar Ronald de Hoogh

‘Ik ben er niet op uit een bepaalde filosofische of politieke boodschap in mijn werk te leggen. Ik vertrouw op mijn onderbewustzijn, beelden komen vaak plotseling op, zonder dat ik precies weet waar ze vandaan komen’,

Ronald de Hoogh

Ronald de Hoogh werkt in diverse technieken, meestal op papier. Olieverf heeft zijn voorkeur, maar hij werkt ook met pen, krijt en oost-indische inkt. Hij heeft grote belangstelling voor strips en cartoons en dat heeft invloed op zijn werk. Hij is beïnvloed door Saul Steinberg en Lucebert.

Ronald de Hoogh
bekijk het kunstenaars-cv van Ronald de Hoogh

Ronald de Hoogh heeft een goed ontwikkeld gevoel voor kleur en compositie. Zijn werk is soms fijnzinnig, dan weer monumentaal. Hij werkt zowel abstract als figuratief. Procesmatig heeft De Hoogh de te schilderen voorstelling soms gedetailleerd in zijn hoofd zitten. Een andere keer begint hij te schetsen zonder vooropgezet idee en laat zich leiden door de vormen die al schilderend ontstaan.

Ronald de Hoogh (Amsterdam, 1959) heeft gestudeerd aan Ateliers Buri te Amsterdam. De Hoogh woont en werkt in Amsterdam.

exposities

2010 – groepstentoonstelling Ei-complex, Amsterdam
2006 – Strand West, Amsterdam (groepstentoonstelling)

werk van Ronald de Hoogh

Zonder titel ^