over de kunstenaar Anne Marie Baljé

"Ik heb de behoefte om te creëren en daar een bepaalde bezieling aan te geven, dit is ook terug te vinden in mijn werk".

Anne Marie laat zich inspireren door omgeving en emotie. Zij schildert hoofdzakelijk vanuit haar gevoel. De onderwerpen mensen en dieren vormen een rode draad in het werk van Anne Marie. Foto's van mensen uit andere culturen zijn vaak een inspiratiebron geweest en onderwerp van haar schilderijen. In haar schilderijen is sfeer een compositie erg belangrijk. Het is voor Anne Marie essentieel om kunst te maken.

werk


Anne Marie Baljé is werkzaam als beeldhouwer met diverse materialen en in de schilderkunst, waarbij ze voornamelijk werkt met olieverf en gouache.

opleiding


Anne Marie Baljé (Amsterdam, 1959) heeft gestudeerd aan de Wackers Academie te Amsterdam, waar ze schilderles heeft gehad van Sam Drukker. In haar derde studiejaar heeft Anne Marie gekozen voor de richting beeldhouwen. Na haar studie heeft Anne Marie samen met docent Theo van Krimpen aan een beeldhouwproject gewerkt. Anne Marie heeft diverse cursussen gevolgd op het gebied van beeldende kunst: schilderen en modeltekenen van Vincent van Os en Paula Vermeulen en beeldhouwworkshops in de Ardennen. Ze heeft de graad van bevoegdheid tot het geven van tekenles behaald aan de Gerrit Rietveld Academie.

Anne Marie kreeg van jongs af aan al te horen dat zij goed kan tekenen en werd geadviseerd de kunstacademie te doen. Vanaf haar 14e glipte zij de modeltekenlessen aan de Gerrit Rietveld Academie binnen en zo begon een reeks opleidingen en cursussen op gebied van beeldende kunst.

exposities


2016 – gast expositie, Galerie 690
2014 – ‘Trio in de Hallen’, groepstentoonstelling, Galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam
2012 – duotentoonstelling, Openbare Bibliotheek Staatsliedenbuurt, Amsterdam
2012 – groepstentoonstelling, La Motte Chalancon, Frankrijk
2012 – solotentoonstelling ‘De Klinker’, Amsterdam
2010 – ‘Normalitarism’, kunstproject (groeiende installatie/environment) van beeldend kunstenaar David Bade, manifestatie ‘Niet Normaal’, Beurs van Berlage, Amsterdam
1994 – ‘kunst uit alle kasten’, groeps- kunstenaarsproject, Elswoud

werk van Anne Marie Baljé

Boswandeling
Een zee van paarden I
Een zee van paarden II
Les enfants dans la rue