over de kunstenaar Emad Altwlkany

‘Ik heb geen grenzen; mijn kunstwerken verschillen van elkaar. Ieder schilderij heeft te maken met spiritualiteit. Iets wat ik voel, dat schilder ik. Het uit zich in mijn schilderijen. Ik gebruik daarvoor olieverf, acryl, hout, polyester, gips, ijzerdraad, stof, kralen. Ik werk met kwast maar ook met paletmes.
Ik gebruik alles uit mijn omgeving. Ik geef een duidelijk boodschap door via mijn schilderijen. Inspiratie haal ik uit iedere cultuur. En uit geschiedenis, geloof en gedachten, verhalen en poezie. Of het nou mooi is of lelijk, pijnlijk of vreugdevol, geluk of tegenspoed. Ik probeer met mijn schilderijen de maatschappij altijd een doel mee te geven. Kunst-Kalligrafie speelt een grote rol als symbool van wetenschap en vrede in de Islam.’

Emad Altwlkany

Emad Altwlkany schildert in acryl- en olieverf. Daarnaast is hij beeldhouwer en maakt hij keramieken. In zijn beïnvloeding stelt hij geen grenzen, inspiratie haalt hij uit het moment en de plaats waar hij op dat moment verblijft.

bekijk het kunstenaars-cv van Emad Altwlkany

Emad Altwlkany (Babylon, Irak, 1968) heeft gestudeerd aan de kunstacademie van Babylon, richting olie- en acrylschilderen. Altwlkany woont en werkt in Amsterdam.

Emad Altwlkany heeft gewerkt als decorvormgever bij Aldecor in Babylon. Hij is uit Irak gevlucht naar Nederland.

exposities

 

2007 – Ondernemershuis West, Amsterdam
1999 – Amsterdam
1997 – Haarlem
1995 – Goes
1990 – Babylon, Irak
1989 – Alnasriya, Irak
1988 – Bagdad, Irak

werk van Emad Altwlkany

De Schepper
Kaligrafie
Melkman
Van de duisternis naar het licht