Citroen

Odette Muijsers
Citroen
27,50

Wil je bestelling liever komen ophalen? Geef dan hieronder aan welke dag je voorkeur heeft en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak.

Totaal: € -

Odette Muijsers | keramiek banket

Kan een voorwerp van keramiek of een schilderij je het water in de mond laten lopen? Kan je de neiging krijgen iets op te willen eten, alleen omdat de kleur de associatie oproept met iets eetbaars?

Eten en alles daar omheen is de rode draad in het werk van beeldend kunstenaar Odette Muijsers.

Van aan tafel zitten tot bereidingswijzen en eetgewoontes, de aantrekkingskracht van eten en het gegeven dat er in ons dagelijks leven zo ontzettend veel eten is, met name ook rond de feestdagen. Soms een uitdaging om daar goed mee om te gaan. Muijsers gaat aan de slag met de vraag of het ook mogelijk is om de bevrediging van eten te voelen, zonder iets daadwerkelijk in je mond te stoppen? “Simpelweg” door naar een mooi voorwerp te kijken. Een voorwerp wat aan eten doet denken, maar het niet is. Soms is dit heel letterlijk;  een heerlijk geglazuurde keramieken taart of en smakelijk roze ijsje van steen. Hoe reageren hersenen op kleur en licht. Haar fascinatie voor het effect van textuur en kleur en met name voor bepaalde kleurencombinaties zijn goed terug te zien in haar werk, waarin kleur een essentiële rol speelt.