Beeldend Gesproken Kunstprijs 2014

BGKp algemeen

BG Kunstprijs 2017

BG Kunstprijs 2014

BG Kunstprijs 2011

BG Kunstprijs 2008

BG Kunstprijs 2005

Beeldend Gesproken Kunstprijs 2014

In 2014 is de Beeldend Gesproken Kunstprijs voor de vierde keer uitgereikt. In totaal zonden 49 kunstenaars werk in. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de expositie in de galerie van Beeldend Gesproken op 29 november. De expositie met werken van de prijswinnaar en 16 andere kunstenaars die hebben ingezonden voor de prijs was te zien van 29 november t/m 27 december.

Prijswinnaars

winnaar – Ingrid Greijn
Eervolle vermeldingen
Amuldo, Bert Osinga, Roos van Lierop, Renneke van der Linden en Jasper Windhorst

Uit het juryrapport:

Het winnende werk “Documented tracks 18″ is unaniem door de jury gekozen. Het is een intrigerend kunstwerk dat een grote gelaagdheid toont. Het onderwerp is niet meteen duidelijk; de tekening zweeft tussen figuratie en abstractie. Het is een groot werk op papier, subtiel opgebouwd uit een wirwar van lijnen van waaruit zich na langer observeren toch een perspectivische ruimte openbaart. Het is een geheel eigen interpretatie van de stedelijke ruimte, doorwrocht maar tegelijk ook luchtig, open en vooral dynamisch.
Het werk is in zwarte inkt en kleurpotlood uitgevoerd. De heel kleine rode gele en groene kleurvlekjes geven het werk een wonderlijke spanning. Het intuïtieve en rationele formele wisselen elkaar uitgebalanceerd af. Dit maakt dat het werk zowel een fragiele en verfijnde als ook een sterke en krachtige uitstraling weet op te roepen. Een uniek werk met heel bijzondere kwaliteiten.

Jury 2014

• Elvira van Eijl, voorzitter- kunsthistorica, docent ARTEZ. curator Art Brut Biënnale
• Esther Vossen – programmeur Dolhuys, curator Het Vijfde Seizoen
• Marina Raymakers – senior adviseur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Sponsor

De stichting Vrienden van Beeldend Gesproken stelde het prijzengeld ter beschikking.