Beeldend Gesproken Kunstprijs

BG Kunstprijs 2017
BG Kunstprijs 2014

BG Kunstprijs 2011
BG Kunstprijs 2008
BG Kunstprijs 2005

De Beeldend Gesproken Kunstprijs

De Beeldend Gesproken Kunstprijs is de landelijke prijs voor professionele beeldend kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. De prijs wordt eens per drie jaar uitgereikt. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2005. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een solo-expositie in de galerie van Beeldend Gesproken in De Hallen-Amsterdam.

De prijs is een doelsubsidie. Doel is het bevorderen van en investeren in de (beroeps-)praktijk van beeldend kunstenaars. De prijs staat open voor alle disciplines in de beeldende kunst (zowel twee- als driedimensionaal) met uitzondering van performancekunst en audiovisuele kunst.

Een onafhankelijke vakjury wijst de prijswinnaar aan en stelt uit alle inzendingen een tentoonstelling samen. De jury kan eervolle vermeldingen toekennen. Tijdens de opening van de tentoonstelling in de galerie van Beeldend Gesproken wordt de prijs uitgereikt. Tijdens de expositie kan het publiek zijn stem uitbrengen. De publieksprijs wordt uitgereikt tijdens de finisage van de expositie.

De stichting Vrienden van Beeldend Gesproken stelt het prijzengeld beschikbaar.