in de collectie

Beeldend Gesproken is anders dan alle andere kunstuitlenen. We hebben uitsluitend kunst van professionele kunstenaars met psychische gezondheidsproblemen. Wij zorgen dat het werk van onze kunstenaars de wereld in gaat en dat ze inkomsten verwerven. We vullen onze collectie voortdurend aan met nieuwe stukken. En we zijn altijd benieuwd naar nieuwe kunstenaars bij. Zo houden we onze collectie actueel. Momenteel hebben we een kleine 1.700 werken in de collectie van 130 kunstenaars.

Wat doet Beeldend Gesproken voor de kunstenaars?

We geven je toegang tot ons grote netwerk en doen er alles aan om je werk goed te promoten, te verhuren en te verkopen. Onze klanten zijn bedrijven in het hele land en particulieren. Naast de kunstuitleen hebben we een galerie waar we doorlopend exposities houden van kunstenaars uit de collectie. We organiseren evenementen en creëren gelegenheden om het werk van onze kunstenaars te promoten.

Via onze website, nieuwsbrief, facebook en twitter, brengen we onze kunstwerken en kunstenaars voor het voetlicht. Op de website is de volledige collectie te vinden. Ook alle kunstenaars met hun cv’s staan erop.

Hoe kom je in onze collectie?

Ben je een op professioneel niveau werkende kunstenaar met een psychiatrische achtergrond en heb je een oeuvre opgebouwd? Stuur dan een e-mail met je kunstenaars-cv en je contactgegevens naar info@beeldendgesproken.nl en voeg 6 á 8 afbeeldingen bij van recent werk. Misschien wil je eerst een kijkje te komen nemen in onze uitleen? Dat kan tijdens onze openingstijden.

Selectie

Onze collectiebeheerders doen de eerste beoordeling op basis van je foto’s en cv. Indien die positief is, komen we op atelier/huisbezoek om nader kennis te maken en je hele oeuvre te zien. We beoordelen je werk op technische kwaliteit, eigenheid en artistieke zeggingskracht. Ook kijken we of jouw werk past bij wat onze klanten zoeken. Indien we met elkaar in zee gaan, sluiten we een bruikleencontract voor 1 jaar, met mogelijkheid voor verlenging.

Vergoeding

De kunstenaar bepaalt in overleg met Beeldend Gesproken de verkoopprijs van zijn werken. Als een werk wordt verkocht, ontvangt Beeldend Gesproken 40% van de verkoopprijs voor promotie en bemiddeling. Bij verhuur ontvangt de kunstenaar een huurvergoeding van 25% van de verhuurprijs.