kunst met een verhaal

Beeldend Gesproken is anders dan alle andere kunstuitlenen en galeries. Wij hebben een uniek verhaal. Beeldend Gesproken is dé plek waar professionele kunstenaars met psychische  gezondheidsproblemen een podium vinden om hun werk aan de man te brengen. Kunst speelt voor onze kunstenaars een vaak zeer belangrijke rol in het proces van herstellen uit mentale aandoeningen en later om hun geestelijke balans te behouden.

 

Wij willen dat de kunst van onze kunstenaars de wereld in gaat en dat ze een volwaardige plek hebben in de samenleving. Bijna al onze kunstenaars hebben een kunstacademie of een andere kunstvakopleiding gevolgd. Enkelen zijn autodidact. Al onze kunstenaars werken autonoom en hebben een oeuvre opgebouwd met een eigen signatuur en zijn actief in hun vak.

Voortdurend vullen wij onze collectie aan met nieuwe stukken en er komen geregeld nieuwe kunstenaars bij. Beeldend Gesproken heeft een actuele, veelzijdige collectie hedendaagse kunst, schilderijen, grafiek, fotografie en driedimensionaal werk in alle technieken. Momenteel hebben we 126 kunstenaars afkomstig uit het hele land in onze collectie. Wij nemen hun kunstwerken in consignatie en verhuren en verkopen deze werken aan particuliere en zakelijke klanten in heel Nederland. Doorlopend organiseren wij exposities en events in onze galerie en daarbuiten. Onze hele collectie staat op deze website. Ook vind je hier van elke kunstenaar een korte biografie met o.a. zijn werkwijze, thema’s en fascinaties.


Stichting Beeldend Gesproken is sinds 2015 door de belastingdienst aangewezen als een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).