What connects

Kunstenaars Jannemiek en Tineke Tukker zijn op onderstaande data aanwezig om een toelichting te geven op de expositie. Wil je erbij zijn? maak een afspraak op een van de volgende data;

  • zondag 30 mei met Tineke
  • zaterdag 5 juni met Tineke
  • zondag 6 juni met Jannemiek
  • zaterdag 12 juni met Jannemiek
  • zaterdag 3 juli met Jannemiek

 

Voor deze groepstentoonstelling nodigde Jannemiek Tukker haar zussen Tineke en Teuny uit om gezamenlijk te exposeren. Jannemiek wordt sinds jaren vertegenwoordigd door Beeldend Gesproken.

Wat de zussen verbindt is hun familiegeschiedenis en een jeugd die gedomineerd werd door het opgroeien met een getraumatiseerde moeder. De dochters zijn alle drie kunstenaar geworden; hun beeldtaal is divers; de achtergrond eenduidig. Opgegroeid in de wijde omgeving van het Limburgse platteland, is de natuur veelvuldig aanwezig in hun werk.

What Connects laat zien hoe een gezamenlijk verleden door ieder op een eigen wijze wordt verbeeld. Wat blijft; wat vervalt en wat verbindt de zussen jaren na een gedeelde jeugd?

Extra event op 8 mei: Online interview en gesprek over de rol van kunst in relatie tot het verleden van de zussen Tukker door Berthold Gersons, voormalig wetenschappelijk adviseur van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum en emeritus hoogleraar psychiatrie bij het Amsterdams Medisch Centrum.

aanvullende informatie

datum: 30 april 2021 tot 04 juli 2021