The Bluest Monday

The Bluest Monday – Twee weken lang kunst, film en fashion voor je mentale gezondheid

Van 16 t/m 29 januari staan De Hallen in Amsterdam in het teken van mentale gezondheid. In een programma met gratis tentoonstellingen, filmvertoningen en workshops worden taboes rondom psychische kwetsbaarheid doorbroken door het gesprek te voeren met deelnemers en publiek.

De derde maandag van het jaar is het Blue Monday – de dag waarop we volgens de Britse psycholoog Chris Arnell het meest depressief zijn. The Bluest Monday grijpt deze periode aan om met programmapartners Beeldend Gesproken, de OBA, House of Denim, De Filmhallen en Thrive (Amsterdam Mentaal Gezond) een veelzijdig programma neer te zetten in De Hallen en omgeving.

Het programma bevat o.a. tentoonstellingen van Joanneke Meester en Esmay Groot Koerkamp, audio-rondleidingen van Sophie Jurrjens, Fashion Against Depression van studenten van House of Denim, Spoken Word van Wilde Woorden Amsterdam en documentaires van o.a. Hanna Verboom.

 

Opening 16 januari 18.30 – 20.00 uur

Performance Fashion against Depression – House of Denim

Openingswoord door Esther Vossen, curator The Bluest Monday en directeur Beeldend Gesproken

Optreden Spoken Word artist Justin Samgard

Openingswoord Hanna Verboom

——————-

Het volledige programma is te vinden op de website van The Bluest Monday. Let op: (bijna) alle programmaonderdelen zijn gratis, maar soms is een reservering nodig.

aanvullende informatie

datum: 16 januari 2023 tot 29 januari 2023

locatie: Beeldend Gesproken
Hannie Dankbaarpassage 23
1053 RT Amsterdam

En De Hallen

opening: 16 januari 2023 om 18.30 uur