Public works, we are all so quiet in here | H.F. van Steensel in het Kleinste Galerietje

De komende maanden een multimediaal werk van beeldend kunstenaar en schrijver H.F. van Steensel in het Kleinste Galerietje.

“Public Works”. Een werk bestaande uit meerdere delen, waarvan één deel, een abstract schilderij van olieverf op doek, met sprekende kleuren, buiten het Galerietje letterlijk onderdeel wordt van de publieke ruimte; van binnen naar buiten. Tegelijkertijd van buiten naar binnen, wordt een (alledaagse) passage “neergezet” in de tentoonstellingsruimte van het Galerietje. In haar eigen woorden “stil en onverstoorbaar, als zachte wonderlijke troost”.

Buiten en binnen, het zoeken naar een geborgen plek, is een leidraad in het werk van Van Steensel. Of ze nu bouwt met woorden, olieverf, papier of hout, het is een zoektocht naar een plek om thuis te komen (bij jezelf), een bouwsel om in te wonen.

Daarbij maakt ze in haar werk altijd gebruik van gebruikte of gevonden materialen. Haar linnen of verfdrager is bijvoorbeeld een rok of ander voormalig kledingstuk, hout vindt ze op straat. Alles is circulair, gelaagd, drager van een vorig leven.

Beeldend kunstenaar en schrijfster H.F. van Steensel (1965, Vlaardingen) heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de UvA.

hfvansteenselpaperwork.blogspot.com

hfvansteenselwritings.blogspot.com

hfvansteensel2.blogspot.com

aanvullende informatie

datum: 01 februari 2019 tot 23 mei 2019

locatie: Kleinste Galerietje, Hannie Dankbaarpassage 23 in De Hallen Amsterdam