Nieuwe foto-expositie Gender Free Zone, onderdeel Amsterdam Gay Pride vanaf 23 juli

In het project Gender Free Zone onderzoekt Petra van Velzen genderdiversiteit. Haar overtuiging is dat sekse niet binair is – man/vrouw – maar een continuüm met oneindig veel variaties. De serie bestaat uit portretten van mensen met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Gender Free Zone toont de vele verschijningsvormen in het genderspectrum en de schoonheid daarvan.

Wat :    Opening foto-expositie Gender Free Zone

Waar :  Galerie Beeldend Gesproken in de Hallen, Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam

Wanneer :  zaterdag 23 juli om 17:00 uur

De expositie is te zien van 23 juli tot 7 augustus

De expositie toont het gehele fotoproject Gender Free Zone en bestaat uit portretten van drag queens, drag kings, androgyne mensen, transvrouwen, transmannen, crossdressers, travestieten, female impersonators, gender queers, en alle variaties die betrekking hebben op genderdiversiteit.

Ook wordt de installatie Transformation getoond, die in 11 stopmotionfilmpjes het transformatieproces van drag queens laat zien.

Artist statement Petra van Velzen
Mijn werk richt zich op conceptuele portretfotografie. Ik ben gefascineerd door het bijzondere van ieder mens, en voel me aangetrokken door mensen met een verhaal. In de fotostudio en op locatie ben ik, met passie voor esthetiek, steeds op zoek naar de meest indringende manier om een persoon in beeld te brengen.”

zie ook www.petravanvelzen.com en http://pride.amsterdam/events/gender-free-zone/

aanvullende informatie

datum: 23 juli 2016 tot 07 augustus 2016

tijd: 17:00

locatie: Galerie Beeldend Gesproken in de Hallen
Hannie Dankbaarpassage 23 te Amsterdam