Niet te Koop! Roos van Lierop

“Mijn werk is een zoektocht naar schoonheid en destructie, kluizenaarschap en vrijheid; alles als ontwerp voor de dans van het leven”.

Deze keer een bekende van Beeldend Gesproken in het Kleinste Galerietje.
Kunstenares Roos van Lierop maakte speciaal voor de ruimte een installatie van poppen. Oude klederdracht poppen, die ze uit elkaar haalde, stripte of van ledematen ontdeed om ze vervolgens weer naar eigen inzicht met stof, draad, naald of geschilderd een nieuw gedaante te geven.
Een maatschappij kritisch statement; kritiek direct op de prostitutie en indirect op de ogenschijnlijke preutsheid in een wereld waarin bloot en porno alom aanwezig is en de vrouw niet zelden tot een object verwordt.
Het werk van Roos van Lierop is moeilijk onder één noemer te vangen. In haar werk gebruikt ze diverse materialen, papier, stof, kranten, maar ook tekent en schildert ze en maakt ze gedichten, al dan niet verwerkt in haar beeldend werk.
Met welk materiaal ze ook werkt, ze creëert haar eigen universum, waarin haar beelden, voorzien van eigen commentaar verrassende nieuwe inzichten en beelden opleveren.
De poppen in het galerietje vertellen ook in hun nieuwe gedaante en context een ander verhaal. oude klederdracht in een nieuw, gestript jasje, schoonheid in destructie.

Roos van Lierop woont en werkt in Amsterdam. Na haar afstuderen aan de Gerrit Rietveld Ak1ademie (2006) heeft ze diverse solo- en groepstentoonstellingen gehad.

aanvullende informatie