Nienke Sybrandy in het Kleinste Galerietje

Dit jaar tijdens het Ambacht in Beeld Festival, een speciale presentatie van recent werk van Studio Sybrandy in het Kleinste Galerietje. Met als uitgangspunt een digitale print van water op zijde. De reflectie van water als een ‘selfie’ van een moment. Juist water wat nooit stil staat en een oneindige bron van beweging en leven is, willen vasthouden, laten stollen in het moment. Een stroom van associaties achter het luikje van het Kleinste Galerietje.

Zeepbellen en bloemen

Het werk van Nienke Sybrandy ontstaat vanuit observaties van het dagelijkse leven: kleine gebeurtenissen of een straatbeeld. Alledaagse voorwerpen houdt ze tegen het licht en herinterpreteert ze. Een uit elkaar spattende zeepbel tijdens de afwas werd het startpunt van diverse referenties en verhalen en een ware zeepbellen collectie. Door de bellen te vergroten, bijvoorbeeld op textiel, vormen ze een universum op zich. Maar ook door uit elkaar spattende bellen zelf het patroon te laten bepalen of een volledige presentatie van talloze gekleurde, plastic belleblaastools te presenteren, verandert de context en het verhaal. Net als bij haar andere terugkerende thema ‘bloemen’, speelt ze bij de zeepbellen met de vaste vanitas betekenis en hun lange kunsthistorische traditie. Door haar eigen interpretatie en presentatie worden ze drager van nieuwe symbolen, ze speelt met de vaste waarde en voegt er nieuwe elementen aan toe door ze in een hedendaagse context te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is haar collectie bloemen op sterk water.

Over Nienke Sybrandy

Nienke Sybrandy (1979) studeerde textielvormgeving aan de Rietveld Academie en een master Vrije Vormgeving aan het Sandberg Instituut. Ze initieert zowel eigen projecten als werk in opdracht. Daarnaast geeft ze les aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Nienke Sybrandy

aanvullende informatie

datum: 07 september 2018 tot 30 november 2018

locatie: Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken | Hannie Dankbaarpassage 23 (De Hallen Amsterdam) |1053 RT Amsterdam | 020 3090390 | info@beeldendgesproken.nl | www.facebook.com/beeldendgesproken