Nadjeschda en de Schoppenvrouwen van Tsjaikovski

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober zal in Kunstuitleen | Galerie Beeldend Gesproken in De Hallen Amsterdam tweemaal de unieke theatrale muziekvoorstelling “Nadjeschda en de Schoppenvrouwen van Tsjaikovski” uitgevoerd worden door een Russisch-Nederlands ensemble, bestaande uit sopraan Victoria Pankratova, pianiste Irina Parfenova en klarinettist en verteller Harry-Imre Dijkstra.

De voorstelling over de belangrijkste vrouwen in het leven van de componist en hun invloed op zijn werk wordt gecombineerd met de foto-expositie “Nadjeschda”: hedendaagse vrouwen die met de kleding, bijbehorende accessoires en haardracht uit hogere kringen van de late 19e eeuw tot leven gebracht worden in portretten van fotografe Nadja Willems, wier bet-overgrootmoeder de welgestelde Nadjeschda von Meck was, één van die Schoppenvrouwen van Tsjaikovski.

De voorstellingen vinden plaats in aanloop naar de Rusland-toernee van het ensemble met deze voorstelling, begin november.

Aanvang en locatie van de concerten: za. 20-10 om 20.00, zo. 21-10 om 15.00 in Kunstuitleen | Galerie Beeldend gesproken, Hannie Dankbaarpassage 23 (De Hallen), Amsterdam; bij grote belangstelling volgt nog een extra voorstelling op zo. 21-10 om 20.00

Totaal: € -

 

 

 

aanvullende informatie

datum: 20 oktober 2018 tot 21 oktober 2018