MASKER WORKSHOP

Komende donderdag 17 juni 15.00 tot 17.00 open inloopworkshop Carmen Schabracq in de Passage voor de deur van Galerie Beeldend Gesproken

Een masker kan je dragen om jezelf ergens tegen te beschermen, om je gezicht te verbergen of om een ander gezicht aan te nemen. Door een ander gezicht aan te nemen kun je tijdelijk iets of iemand anders zijn. Mensen herkennen elkaar aan het gezicht. Je gezicht staat in je paspoort, het is een groot onderdeel van je identiteit. Maar iedereen bestaat uit vele verschillende gezichten, naar gelang de situatie of door de ogen van een ander. Het is mens eigen om het masker te gebruiken als middel om een verhaal te vertellen of om een andere entiteit te belichamen, binnen een ritueel, dans of performance. Het masker komt voor over de hele wereld en neemt in iedere cultuur vele verschillende gedaantes aan.

Wie of wat zou jij tijdelijk willen zijn of belichamen? En hoe ziet dat er uit?

Over de kunstenaar
Ik ben Carmen Schabracq, beeldend kunstenaar met een grote fascinatie voor maskers, identiteit en het ritueel. Ik maak werk in verschillende media: schilderijen, textiel, performance en sculpturaal werk. Het masker is binnen al deze disciplines zowel beeldend als inhoudelijk een terugkerend thema. Voor mijn onderzoek naar maskers binnen verschillende culturen reis en bekijk ik veel. In 2019 deed ik een artist in residency in Mexico waar ik o.a. een techniek leerde om maskers te maken van papier maché. Komende zomer zal ik me tijdens een artist in residency verdiepen in de lokale maskerade tradities in Bulgarije.

www.carmenschabracq.nl

 

aanvullende informatie

datum: 17 juni 2021

tijd: 15.00 tot 17.00

locatie: Galerie Beeldend Gesproken