Letting the dog out, draadkunst van Marianne Wagemaker

Ze zijn gegroeid uit één stuk ijzerdraad en onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze houden elkaar overeind, als beste vrienden. Hun schaduw geeft ze een alter ego, dat als het ware een eigen leven gaat leiden. Voor- en achtergrond spelen met elkaar, de lijnen raken verstrikt en er ontstaan nieuwe perspectieven.

De driedimensionale draadkunst van Marianne Wagemaker zoekt de balans tussen kwetsbaarheid en kracht. Het zijn trotse figuren, vrouwen met lef. En dat hondje? Dat is het beest dat in ze loskomt. Vandaag mocht het mee uit.

Marianne Wagemaker is beeldend kunstenaar en kunstdocent. Ze volgde de Rijksacademie van Beeldende Kunsten en de Rietveld Academie, richting schilderkunst. Sindsdien verkent ze haar eigen fascinaties via het werk dat ze maakt. De verschillende thema’s en technieken, of het nu portretten, landschappen, geraniums of draadfiguren zijn, liggen haar na aan het hart en de zoektocht naar identiteit is de rode draad. Ook haar draadfiguren worden geboren uit persoonlijke herinneringen. Ze laat ze door tijd en ruimte bewegen door hun schaduw te vangen en die te manipuleren. Zet er een spotje op en er gebeurt nóg meer.

aanvullende informatie

datum: 29 mei 2020 tot 27 augustus 2020

locatie: Kleinste Galerietje