Het Klasse Kwartet

Kunstenaar P.J. Bruyniks onderzoekt voor het Klasse Kwartet samen met twee kunstenaars van Beeldend Gesproken H.F. van Steensel en Noortje van Kamer en Tijmen Schlundt-Bodien welke verschillende classificaties er bestaan in de kunstwereld. Amateur, professional, outsider art, high art, low art. Bestaan deze classificaties om overzicht te creëren of als middel om te domineren? En, wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor het bepalen van een classificatie?

Voor Het Klasse Kwartet is de galerie van Beeldend Gesproken omgebouwd tot een kunstenaarsstudio waar de kunstenaars werken aan de groeiende expositie en aan 3D objecten die horen bij het classificatie kwartet.

Ontstaat er tijdens de samenwerking gelijkheid in het inspireren van elkaar, en wat houdt dit dan in? Blijft het werk individueel of ontstaat er samen met bezoekers een Gesamtkunstwerk?

Tijdens deze werkperiode nodigen wij je uit voor deelname; je kunt kijken hoe de kunstenaars aan het werk zijn; het gesprek aangaan en zo een bijdrage leveren aan de tentoonstelling.

Het eindresultaat wordt op zaterdag 30 oktober van 16.00 – 18.00 uur feestelijk gepresenteerd.

Aanvullend zijn er drie workshops op 28 oktober, 18 november en 9 december van 14:00 – 17:00.

28 oktober – Making a piece of Ugly Art

Hoe maak je lelijke kunst?

HF van Steensel geeft een workshop waarbij het maken van dit werk misschien wel het bewijs levert van het onderscheid tussen professionals en amateurs.

18 november – Pijltjeskunst

Hoe je zoiets simpels als een van papier gevouwen pijltje tot echte kunstwerken maakt laat Noortje van Kamer zien in deze workshop.

9 december -Hoe classificatie systemen ons leven bepalen

Workshop met lezingen van PJ en wetenschapssocioloog Trudy Dehue, open dialoog met de deelnemers en het spelen van het classificatie kwartet.

Graag aanmelden per email: pippa.horjus@beeldendgesproken.nl

Kosten workshops zijn 5,- per persoon.

Het Klasse Kwartet is onderdeel van Depend on Me, een onderzoeksproject van kunstenaar Marieke Zwart waarin zij professionele kunstenaars koppelt aan amateurs en zo onderzoekt hoe beide groepen elkaar beïnvloeden.

aanvullende informatie

datum: 28 september 2021 tot 31 oktober 2021