APART Together | Karen van Noort & Steven van den Broeke

APART Together toont recent werk dat Karen van Noort & Steven van den Broeke in de afgelopen jaren samen maakten. De kunstenaars leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen en hebben elkaar sindsdien artistiek beïnvloed en gestimuleerd. Het resultaat is te zien in deze tentoonstelling waar meerdere werken getoond worden waarvoor zij samen het doek beschilderde. Daarnaast zijn er van beide kunstenaars ook individueel gemaakte schilderijen te zien.

De titel van de tentoonstelling refereert aan de gezamenlijke verschillen en overeenkomsten. Zo heeft Steven van den Broeke van oorsprong een klassiek, figuratieve stijl die later werd beïnvloed door de abstractie in het werk van Karen van Noort.

Karen: ”Ik heb een achtergrond als monumentaal vormgever en scenograaf en maak de laatste jaren alleen autonome schilderijen. Ik schilder over mijn gevoelens waarbij ik figuren en omgevingen abstraheer. Mijn werk gaat vaak over mijn innerlijk leven en over vrouwbeeld, zelfbeeld en identiteit. Inspiratiebronnen zijn voor mij ook de materialen en de patchwork-techniek waarmee ik werk. Op de expositie laat ik meerdere series zien, naast het gezamenlijk werk met Steven.”

Steven van den Broeke schildert pas de laatste jaren abstract. Zijn ontmoeting met Karen en haar werk inspireerde hem om op klein formaat doek abstractie te proberen. “Ik ben niet helemaal non-figuratief gaan werken. Ik maak ook nog steeds figuratieve portretten die ook  te zien zijn in de tentoonstelling. Karen en ik verschillen maar we hebben ook veel overeenkomsten. Het resultaat van het samen aan een doek werken is een verbinding van twee werelden zoals ik die nog niet eerder gezien heb.’’

De tentoonstelling van Karen van Noort en Steven van den Broeke is te zien vanaf 14 juli in de galerie van Beeldend Gesproken.

 

Openingstijden:

Dinsdag – vrijdag 12.00 – 18.00 uur

Zaterdag – zondag 12.00 – 17.00 uur

aanvullende informatie

datum: 14 juli 2021

locatie: Galerie Beeldend Gesproken

opening: 17 juli 2021